Social Web Foundation ser dagens lys

The Fediverse og økosystemet omkring ActivityPub-protokollen skal vokse sig sundt og levedygtigt og kendskabsgraden til det (åbne) sociale web hos udvalgte målgrupper skal øges.

Det er nogle af målene for den nye non-profitorganisation “The Social Web Foundation”.

Blandt støtterne til denne nye organisation finder man f.eks Mastodon, PixelFed (Instagram-alternativ), Automattic (skaberne af WordPress CMS-platformen), Medium (hosted blog), og højst overraskende Meta – Facebooks, Instagram og Threads’ moderselskab.

Det bliver spændende at se, hvad Social Web Foundation kan bringe med sig. Om det kan lykkes at genskabe det åbne web hen ad vejen, og ikke mindst skabe en grobund for, at The Fediverse trives.

The Fediverse kan efter min mening sagtens rumme både non-profit og for-profit tiltag. For-profit-lejren spekulerer stadig på, om det rent kommercielt kan betale sig at investere i The Fediverse, og her kan man jo håbe, at opbakningen fra nogle af internettets sværvægtere betyder, at flere tager springet. Vi får ultimativt et sjovere internet med mere diversitet i udvalget af tjenester, så man som bruger kan vælge og vrage, som man har lyst.

https://socialwebfoundation.org/2024/09/24/launch/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *